De endo, en dan? (6 krt)

2 Jun 2017
Inschrijving gesloten

Informatie

Verzet naar 15-12-2017

Details
Cursusleider:mw.dr. W.A. FokkingaDocenten:mw.dr. W.A. Fokkinga; dr. C.M. Kreulen; mw.drs. A.G.M. BouwmanStart datum:2017-06-02Andere data:Geen extra dataLocatie:Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc NijmegenBeroepen:Beroep onbekendKosten:€ 645.00Kosten uitleg:n.n.b.Maximaal aantal deelnemers:15
Inhoud

DE ENDO, EN DAN?
restauratieve behandeling van het endodontisch behandeld element
eendaagse theoretische en praktische fantoomcursus (6 krt punten)

Inhoud van de cursus:
Als een endodontische behandeling moet worden uitgevoerd of is uitgevoerd, moet je nadenken over de toekomst van het element. Moet er een stift worden geplaatst, kan er worden volstaan met een composietopbouw, en wat doe je als het plan is om later een kroon op het element te vervaardigen. Deze en andere vragen over de vervolgbehandeling van een endodontisch behandeld element worden door 3 docenten van verschillende kanten belicht.

Het theoretische deel ’s morgens begint met de evaluatie van de endodontische behandeling. Hoe beoordeel je of de behandeling is geslaagd en is het reëel een uitgebreide vervolgbehandeling in te zetten. Is een herbehandeling geïndiceerd en wat is daar dan de prognose van? Vervolgens worden alle ins en outs besproken die te maken hebben met het adhesief opbouwen van endodontisch behandelde gebitselementen. Niet alleen de indicatie voor het plaatsen van een stift komt aan de orde, maar ook is er aandacht voor de uitvoering van verschillende behandeltechnieken zoals die tegenwoordig worden toegepast. Tenslotte worden de mogelijkheden bediscussieerd om het element weer op te bouwen met een composietrestauratie of met indirecte (keramische) restauraties. Enkele voorbeelden van veelgestelde vragen: Is elk element geschikt om op te bouwen? Wanneer een stift en welk type stift en welk cement kun je het best gebruiken? Hoe verbeter je de prognose van kronen op endodontisch behandelde elementen?

Tijdens het praktische deel ’s middags worden de eerder besproken methoden en technieken in een preklinische situatie uitgeprobeerd. Geleerd wordt hoe het wortelkanaal optimaal kan worden voorbereid (conditioneren en prepareren) voor verschillende stiftsystemen en hoe de funderingsrestauratie wordt vervaardigd.

Leerdoelen:
- beoordelen kwaliteit endodontische behandeling
- indicatie en uitvoering van een adhesieve funderingsrestauratie met wortelstift
- overwegingen formuleren of een vervolgbehandeling met een indirecte restauratie
  nodig is

Na deze cursus:
- heeft u meer inzicht in de achtergronden van het indiceren van
  vervolgbehandeling bij endodontisch behandelde elementen
- kunt u de achtergrond in praktijk brengen.

Inschrijving gesloten

Cursus is gesloten

U kunt op de website zien wat de status van uw deelname is. Hieronder kunt u zien wat elke status betekent.

Deelname aangevraagd
Uw inschrijvingsaanvraag is verzonden en ligt ter beoordeling bij PAOT.
Geaccepteerd
Uw inschrijvingsaanvraag is geaccepteerd en u bent ingeschreven voor de cursus. U kunt nu bij al het cursusmateriaal.
Afgewezen
Uw inschrijvingsaanvraag is afgewezen. Neem contact op.